Fotografie: Ralph Kloppenborg

Linda van Ouwerkerk

Ervaring met Linda

Hier kun je lezen wat de ervaringen van anderen zijn in deze massagepraktijk. Wil je zelf ook je ervaring delen met anderen, mail deze dan naar info@feelmassagepraktijk.nl

Vanaf het eerste moment voelde ik me bij Linda op mijn gemak. Tijdens elke sessie heb ik ervaren dat zij volledig in het moment was, met alle aandacht voor mij. Hoewel het op sommige momenten confronterend en pijnlijk was, ging ik altijd met een goed gevoel weg. Linda kon me gerust stellen, handvatten geven om verder te gaan, mijn eigen kracht laten voelen en zien.

Wat ik geleerd heb is dat het belangrijk is om je grenzen te voelen, te respecteren en aan te geven. En dat praten zo essentieel is: uiten wat er in je omgaat, naar je relaties, in de contacten die je hebt. Ik heb nog een weg te gaan en ben daarin een heel eind geholpen. Ik ben dankbaar dat je een eindje met me mee bent gelopen op die weg, Linda!

Dorrit

Ik was aan het zoeken voor een therapeut dichtbij mijn huis en ik ben terecht gekomen bij Linda. Ik heb haar website helemaal doorgelezen en ik ben gestart met mijn traject afgelopen maart. Ik moet zeggen dat de verandering die deze therapie mij heeft gebracht ongelofelijk is. In het begin is het moeilijk geweest omdat het totaal anders was dan trajecten die ik afgelopen jaren heb gehad. Ik heb reacties ontdekt in mijn lichaam waar ik niet van bewust was. Bijvoorbeeld dat ik stopte met ademen als ik pijn had, of dat ik lachte als ik in een situatie was waarin ik mij niet comfortabel voelde. Het lichaam bewaart eigenlijk alle verschillende ervaringen en emoties op een manier waarvan wij niet eens bewust zijn. Ons lichaam praat met ons maar wij luisteren niet. Na een sessie heb ik altijd reacties gekregen in de vorm van gedachten, of gevoelens die naar boven kwamen. Soms waren dat herinneringen aan een situatie die ik totaal vergeten was. Blijkbaar niet.

Ik heb zo veel bereikt in zo een korte tijd met de hulp van Linda en ik kijk ernaar uit om verder te gaan. Linda is een heel warm persoon en kon heel goed mijn gevoelens herkennen. Bij haar heb ik een veilige omgeving gevonden en dat is enorm belangrijk in dit soort trajecten!

Erika
Het woord ‘massage’ is te beperkt voor mijn ervaring bij Feel Massage Praktijk. De rust, de massages en de gesprekken die tegelijkertijd plaats vinden, brengen de samenwerking tussen lichaam en geest opgang. De emoties vonden weerklank in mijn lichaam waardoor er balans ontstond. Dat gaf inzicht, rust en veel energie.

Een hele bijzondere en duurzame ervaring voor iemand die zichzelf redelijk nuchter vindt.

Annelouke
Een massage bij Linda is geen massage zoals je misschien gewend bent. Het is soms best hard werken. Bij Linda kom je binnen en praat je eerst even rustig over wat je bezig houdt op dat moment, waar je graag aan zou willen werken of waar je in je lichaam opgebouwde spanning ervaart.

Als je vervolgens op de massagetafel ligt, kan het goed zijn dat waarvoor je dacht te komen, niet de plek is waar de massage zich op gaat richten. In de aanraking wordt namelijk voelbaar waar de spanning werkelijk vandaan komt. Hierover vindt altijd afstemming plaats. En omdat Linda oprecht naar je luistert en liefdevolle aandacht voor je heeft is het overgeven aan de massage op de tafel voor mij niet moeilijk. Dat komt ook door haar deskundigheid: ze weet wat ze doet en dat geeft vertrouwen.

Mijn ervaring is dat aan het einde van de massage de spreekwoordelijke cirkel vaak weer rond is. De ervaring en gevoelens die de massage losmaken hebben uiteindelijk raakvlakken of een logische connectie met datgene waarover we aan het begin spraken. De ene keer geeft dat ontroering en een andere keer zorgt het voor een grote glimlach op mijn gezicht. En ondanks dat ik al vaak door Linda’s handen gemasseerd ben, verwonder ik mij er keer op keer over. Een heel bijzondere en mooie ervaring die ik iedereen gun!

Kristel

Ik ben naar Linda gegaan omdat ik wilde leren om mijn emoties meer toe te laten en hierbij stil te staan i.p.v. meteen te verkrampen of weg te rennen. Ook had/heb ik al jaren last van lichamelijke klachten, bijna dagelijkse pijn in onderrug, vaak last van die ene schouder…. Van mijn onderrug had ik eigenlijk geaccepteerd dat, ik deze last altijd zou houden.

Linda heeft me hier op een hele fijne, rustige manier in begeleid. Ik heb het hele traject ervaren als een bijzondere reis met zeer aangename, maar soms ook onaangename verrassingen. De snelheid of diepte van de reis bepaalde ik zelf. Linda is de professional, maar ik had de leiding.

Mijn emoties toelaten vind ik nog steeds niet makkelijk, maar ik herken veel eerder aan mijn lichaam dat ze er zijn en weet er bewuster mee om te gaan. Mijn onderrug klachten zijn voor zeker 75% verminderd, hier ben ik ontzettend blij mee.

De combinatie werken met lichaam én geest was wat ik heel erg nodig had!

Johanna

Medio januari ben ik een traject van zes behandelingen gestart bij Feel Massagepraktijk. Mijn klachten waren te strakke en gespannen spieren in nek, schouders en rug, iets waar ik al jaren last van had.

De behandelingen waren verrassend. De eerste keren was massage van deze spieren pijnlijk tot zeer pijnlijk. Bij de laatste behandelingen terugkomend verwachtte ik dat dat weer zo zou zijn, maar niets is minder waar, zelfs als er krachtig druk werd uitgeoefend ging dat niet gepaard met pijn. Kortom de behandeling was klaar en mijn klachten zijn voorbij.

Voor de zekerheid heb ik voor over een week of vijf wel weer een behandeling afgesproken. Het fijne losse gevoel dat ik nu heb wil ik niet meer kwijt en zo nu en dan een onderhoudsbeurt leek me dan ook een goed idee.

Wat ik zeer gewaardeerd heb is dat Linda goed met je afstemt wat er moet gebeuren en hoe het moet gebeuren (zowel vooraf als tijdens de behandeling). Dit draagt behoorlijk bij aan het positieve gevoel dat ik aan mijn traject heb overgehouden.

Herbert
Eind goed al goed!

Op 7 maart 2017 heb ik mijn eerste behandeling gehad. De klacht waarmee ik bij Linda kwam was een zeer strak en pijnlijk rechterbeen, ik kon er moeilijk op lopen.
We hebben in de massage de kern van alle pijn opgezocht en onderzocht, er bleek veel meer onder te zitten dan puur het fysieke dat ik waarnam. Ik herkende weggestopte emoties van een lange periode. Met het loslaten van mijn verdriet nam de fysieke pijn direct voor een groot deel af.

Ik heb vervolgens een vijftal weken aaneensluitend een massage gedaan, daarna om de veertien dagen, tot aan juli.
Als ik er op terug kijk zie ik het volgende: inderdaad niet l….. maar pellen. En dat kon me in het verleden weleens de das om gedaan hebben. Doorgaan, pijn verbijten, niet wetende dat al wat niet verwerkt wordt, zich ergens opslaat in je lijf.
Samen met Linda heb ik dat laagje voor laagje eruit gewerkt, soms gepaard gaande met veel pijn, maar altijd met een diepere oorzaak, die tijdens de behandeling duidelijk werd. De klachten aan mijn been zijn over. Daarnaast verdwenen ook pijnscheuten in mijn nek waar ik al jarenlang dagelijks last van had. Bovendien heb ik veel los kunnen laten waardoor ik in het dagelijks leven zachter ben geworden terwijl ik tegelijkertijd veel duidelijker mijn grenzen bewaak.

Ik ga verder met de wijs-zacht-heid van de nieuwe inzichten, heb geen terugslag meer gehad na het beëindigen van de behandeling.
Ben er erg blij mee! Dank je wel Linda…………………een groeiende vakvrouw!

Remie

Ik ben bij Linda terecht gekomen omdat ik vaak met opgetrokken schouders zat.
Op dat moment was ik in behandeling bij de psycholoog voor paniekaanvallen.
De combinatie met psycholoog en holistische massage bij Linda is een uitstekende combinatie.
Ik heb er veel baat bij.

Ik had eerst 5 behandelingen, deze waren intensief en pijnlijk.
Ik vond het moeilijk om de emotie toe te laten. Na deze behandelingen ging het steeds beter.
Het vertrouwen wederzijds is aanwezig, heel fijn de samenwerking.

Voorlopig ga ik door met de behandelingen, ik ervaar het als zeer prettig.
Het is een zeer goede combinatie van geest en lichaam.
Linda je bent een zeer betrokken en lief persoon, dank.

Marian
Klacht: Vastlopen op mijn groeipad

Via mijn loopbaancoach kwam ik in contact met Feel Massagepraktijk. Blanco ben ik op de bank gaan liggen. Geen idee wat me te wachten stond maar Linda weet je hierin feilloos bij te staan. Ze is een vakvrouw die met de juiste precisie en gepastheid samen met jou (oude) blokkades /emoties in je lijf opspoort en hierin verandering teweeg brengt. Hierdoor ontstaat ruimte in je denken/zijn.
Vertrouw het proces, focus op de handen van Linda en de rest volgt vanzelf.
Het resultaat is verbluffend, zowel lichamelijk als geestelijk.
Het heeft mij een gevoel van thuiskomen gegeven en hierdoor vernieuwde inzichten!

Ik kan weer verder! Dankjewel lieve Linda

Audrey