Fotografie: Ralph Kloppenborg

Linda van Ouwerkerk

Holistisch Masseur

Ik ben Linda van Ouwerkerk, holistisch masseur. De voldoening die ik in mijn vakgebied vind, zit hem in het contact met mensen. Ik ben geïnteresseerd in wie ze zijn en wat ze bezighoudt. Ook werk ik graag met mijn handen. Omdat ik deze facetten miste in eerdere werkzaamheden, besloot ik mij om te scholen.

Opleiding Holistisch Masseur

Ik heb genoten van mijn opleiding*. Daar maakte ik kennis met een bijzondere wijze van het benaderen van blokkades en issues. En, ervoer zelf het heilzame effect daarvan. Er vond voor mij een verschuiving plaats van voornamelijk mentaal werk naar werk vanuit gevoel ondersteund door het verstand. Spannend, want voelen betekent ook je kwetsbaar opstellen en dat vraagt om moed! Tegelijkertijd ben ik ervan overtuigd dat hoe meer je je kwetsbaar opstelt en open stelt, hoe meer je het leven toelaat. En wanneer je het leven kunt accepteren in al zijn vormen en verschijningen dat je als mens groeit en daarmee ook de kracht in jezelf. Een mooie drijfveer om een onvoorspelbaar pad te verkennen!

Leertherapeut

Inmiddels begeleid ik studenten van de school voor Holistische Massage en Bewustwording, Positive Touch, door middel van leertherapie. Voor mij is dit een bijzondere doelgroep, mensen die ervoor kiezen om zichzelf diep te doorgronden om uiteindelijk stevig te kunnen staan in hun eigen praktijk. Tijdens de opleiding heb ik ervaren hoeveel er aangeraakt wordt en wat er in beweging gezet kan worden als je je daarvoor openstelt. Hoe dit doorwerkt in de mogelijkheden om mensen te begeleiden in hun vraagstukken. Ik zie dan ook veel toegevoegde waarde in sessies waarin de volledige aandacht ligt op het groeistuk van de student waarbij deze tegelijkertijd zelf ervaring opdoet als ontvanger van holistische massage.

*Ik heb de HBO opleiding Holistisch Masseur gevolgd bij Positive Touch in Arnhem. De opleiding is landelijk erkend door de KTNO en BATC.

Wil je weten hoe anderen deze vorm van holistische massage hebben ervaren?

Lees ervaringen